Какво не трябва да забравяме на почивка - съветите на ЕК

23753
Какво не трябва да забравяме на почивка - съветите на ЕК
Снимка: Thinkstock/Guliver

Времето на ваканциите вече настъпи с пълна сила, особено ако се има предвид какви жеги налегнаха България. Европейската комисия също явно се готви за почивка и вече публикува съобщения, от които мирише на плаж и море. Поредното касае кои неща не трябва да забравяте, когато стегнете куфарите и зарежете втръсналата ви работа поне за малко.

Според Евробарометър през 2014 година 40% от гражданите на ЕС са изкарали „сериозната” си почивка зад граница. Затова сега ЕК припомня какво е важно да не забравяме, ако сме решили да отидем в някое любимо кътче на Европа.

Туризмът на Балканите - България хем е сред първите, хем е далеч от тях (Видео)

Юли месец вече дойде - време за ваканция, време за почивка, време за туризъм. А на Балканския полуостров има много места, които предл...

- Номерът за спешни случаи е 112. Той работи на територията на ЕС, но също така и в Швейцария, и дори в Южна Африка.

- Не забравяйте да вземете свободната си Европейска здравна карта. Специално за България тя се издава, ако сме здравоосигурени в НОИ. С нейна помощ ще получите спешна медицинска помощ в общо 87 европейски държави при същите условия и на същата цена, на която я получават местните хора със здравна застраховка.

- Ако има забавяне или дори отлагане на пътуването ви със самолет, кораб или автобус, то можете да търсите обезщетение, стига забавянето да е повече от пет часа, както и да изискате помощ от превозвача, за да бъдете настанени в подходящ хотел.

- Ако си загубите документите или бъдете арестуван, но родната Ви страна няма дипломатическо представителство, обърнете се към дипломатическото представителство на която и да е страна-членка на ЕС. То ще ви помогне по същия начин, по който и родната дипломатическа служба.

Туризмът на Балканите - невероятен напредък на привлечените гости (Видео)

Юли месец вече дойде - време за ваканция, време за почивка, време за туризъм. А на Балканския полуостров има много места, които предла...

– И за финал – роумингът на територията на ЕС. Проверете какъв е той за Вашия телефон, но не може да е повече от посочените ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия