Изповедта на един фотограф: да снимаш на Луната

35220
Изповедта на един фотограф: да снимаш на Луната

Романтика в пустош и цветове. Това почувствах, докато подготвях фотоапарата си с правилните настройки, за да заснема тази неземна красота такава, каквато я видях. Ще ви разкажа за...

...едно незабравимо фотографско пътуване до Луната на Земята - острова на 100-те вулкана – Лансароте.

Съвсем спокойно мога да кажа, че фотопленерът на остров Лансароте, или както сполучливо го нарекохме - "Фотопленер до Луната", беше най-добрият фотографски пленер, който сме правили досега. А ние се занимаваме с това вече почти 3 години.

ЧУДЕСНИ ХОРА, НЕВЕРОЯТНО МЯСТО, СТРАХОТНИ СНИМКИ!

Както биха казали астролозите "звездите бяха с нас". Всъщност, буквално звездите бяха с нас, защото на Лансароте, като че ли си една идея по-близо до звездите. Там небето изглежда толкова близо до теб, облаците се носят толкова ниско, че нощем отразятват светлините на градовете и се оцветяват в прекрасни жълто-оражево-червени нюанси. Може би е излишно да споменавам, че Лансароте е едно от най-фотогеничните места, които съм снимал, ще го видите по снимките.

И така, ще се опитам с думи (доколкото е възможно това) да разкажа за всичко, което ме впечатли на този невероятен остров. С идеята да ви помогна, ако решите да пътувате до там с фотографска цел. Ние организираме още едно фотографско пътуване до Луната от 3-и до 9-и ноември тази година! Програмата може да видите тук!

ОБЛАЦИТЕ - ЦВЕТНИ ОТРАЖЕНИЯ

6 добри причини да пътуваш с фотографи

Фотографите са щури хора, както повечето от вас може би знаят. Те са типичните  "арт-кукувици", с които е истинско приключение да ...

Тъй като за повечето от нас Лансароте е място, за което дори не сме чували (аз самият не знаех, че съществува преди да отида там) ще дам малко факти. Лансароте е един от седемте Канарски острова. Той е испанска територия и съответно официалният език е испанският. Всъщност Лансароте е най-старият канарски остров. В миналото е бил зелен, както останалите канарски острови, но през 18-и век вулканите избухват и гореща лава залива целия остров. Населението е евакуирано в Куба и Латинска Америка. След като вулканите утихват островът е заселен отново. Но той вече не е същият. Пейзажът е лунен. Не случайно Аполо 17 са правили опитите си точно в Лансароте.

ТИМАНФАЯ - ПЛАНИНАТА НА ЧУДНИТЕ КОНТРАСТИ

Ще започна с вулканичната система Тиманфая, която е обявена за национален парк. Лошото, е че там можеш да отидеш само с организиран транспорт – автобус, от който не е много удобно да се снима. За съжаление не се допускат самостоятелни експедиции из вулкана. От една страна заради сигурността, тъй като там човек много лесно може да се изгуби, а от друга -защото територията е защитена. Гледките са неописуемо красиви. Вулканите са червени, оранжеви, зелени, сиви, сини, черни – уникална смесица от цветове в пустошта. Това е изумителното на Лансароте – на този остров по неповторим начин се слива зеленината с абсолютната пустош и в това има нещо толкова красиво и романтично. Автобусът се качва високо на вулкана, откъдето се откриват прекрасни панорамни гледки към всички вулкани от системата. Интересното е, че Лансароте е известен като Островът на 100-те вулкана. В действително те са над 300.

КАМИЛИТЕ

Вижте пейзажи от Земята и Луната на специална фотоизложба

"Пейзажи от Земята и Луната" е името на нова фотографска изложба събрала в себе си фотографии на почти напълно непознати за нас кътчета...

Камилите са "транспортно средство", също както в Марко (Лансароте се намира на 100 км от бреговете на Мароко). Бях разочарован от тях, тъй като се ползват предимно за туристи.

Лансароте е идеален за провеждане на фотопленери, защото е с обща площ около 846 кв. км, което означава, че за около 4 дни може да се обиколи целия по няколко пъти, да се изберат най-добрите гледни точки и време за снимки. Освен това всяко едно кътче там е много лесно достъпно, защото има изградена идеална пътна мрежа. С кола под наем можеш да обиколиш целия остров и да снимаш от всяка една гледна точка.

 

Тиманфая е най-живописната част от Лансароте – най-лунната и същевременно, най-цветната. Неповторими контрасти. Но Тиманфая далеч не е всичко. Във втората част от фотописа ще разкажа за крайбрежието, Зеленото езеро, извънземните лозя, уникалният климат, палмите, кактустите и чудната местна архитектура.

Български фотографи заснеха лунни пейзажи

Група български фотографи заснеха уникални лунни пейзажи. В продължение на 6 дни нашите фотографите снимаха неповторимата природа на ка...

 

Препоръчвам да се уверите сами и да зарадвате очите и обективите си в Лансароте. Второ издание на фотографския пленер ще бъде от 3 до 9 ноември тази година. Повече информация на нашия сайт.

 

Ваш фотограф: ПЕТЪР ЧОЛАКОВ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия