Екзотични зимни дестинации и техните кухни

103833
Екзотични зимни дестинации и техните кухни

Планувахте ли вече заснеженото зимно бягство? Време е за ски, сноуборд, шейни, чай, забавления, червено вино и вкусна храна. Може би се чудите кои са най-добрите ски курорти, с изобилие от сняг, перфектно обработени писти, ресторанти и нощен живот? Отговорът е „Зависи какво търсите”. Най-голямата международна платформа за поръчки на храна foodpanda подбра шест от най-добрите и екзотични ски курорти и техните впечатляващи кухни. Представяме ви по един ски курорт в Япония, Канада, Южна Америка, Нова Зеландия, Америка и Европа.

1. Кироро (Япония)

Учениците в България първи сред консуматорите на вредни храни

В последните години се говори много за това как да водим здравословен начин на живот, как да възпитаваме здравословни хранителни навици...

Япония разполага с едни от най-добрите ски курорти в света. Кироро е популярна ски дестинация в областта Хокайдо. Разполага с най-добрите и модерни съоръжения и инфраструктура. Тук няма да видите тълпи от хора, но за сметка на това посетителите са изключително претенциозни към местата за наставяне и качеството на храните. Курортът разполага с 21 писти, подходящи и за начинаещи и за професионалисти. Тук може да се насладите на два типа кухня - италианска или автентична японска. Задължително опитайте „Кайсеки”, традиционна вечеря, сервирана с много саке. Посетете и единствения суши ресторант, в курорта, в който сушистите приготвят хапките пред вас.

2. Лейк Луис (Канада)

В Канада има два типа ски курорти - много добри и скъпи, и малки, евтини, семейни курорти. Ние ви представяме един от най-скъпите и красиви дестинации за ски и сноуборд – Лейк Луис. Тук няма как да избегнете тълпите от хора, а и напълно възможно да срещнете по пистите едни от най-добрите скиори и сноубордисти в света. Не забравяйте и вашата камера, защото пред вас ще се открият невиждани снежни гледки. Относно храната, задължително опитайте канадските гевреци, сладките с кленов сироп, сьомга с кленов сироп и макарони със сирене и отново кленов сироп. Ако тези традиционни ястия не ви допадат, в курорта ще намерите всякакъв вид интернационални ресторанти, за всеки вкус.

3. Керо Катедрал (Южна Америка)

Южна Америка предоставя интересни и културно разнообразни преживявания за всички посетители. Керо Катедрал е наречен на гранитните кули на върха на планината, които приличат на готически църква. От тези кули се открива невероятна гледна към езерото „Нахуе Хуапи”. Планината е претърпяла трансформация за милиони долари, за да се превърне в най-атрактивното място за скиори. Керо Катедрал има доста добър набор от заведения за хранене и пиене, в сравнение с други ски курорти в Южна Америка, а и храната е сравнително евтина. Това, което основно се предлага са вафли, хамбургери, препечени сандвичи и други бързи ястия. Много от ресторантите в самото село са затворени межди 7 и 21:00 часа, и единственото място да обядвате е в някоя от дървените хижи по пистите.

Къде се хранят най-богатите хора

Храненето е лукс. Дали това твърдение е вярно? За 15% от населението, представители на супер богатите прослойки, това не е лукс, а ежед...

4. Ханмер Спрингс (Нова Зеландия)

Това е едно от 10-те места в света със спираща дъха гледка. Красив и сравнително евтин курорт, подходящ за купони с приятели, шумни компании, висока музика. Животът започва да кипи от 8 сутринта до 4 часа след полунощ, заради възможността за денонощно спускане по осветените писти. Храната, която преобладава не само в този курорт, но и на целия континент е предимно морска. Ако посетите това райско кътче на земята, яжте печена риба със сос от киви. Със сигурност се запознайте с методът за готвене „ханги”, използван от маорите преди 2000 години. Зеленчуците, месото и десертите се поставят в специални ями, където се сваряват.

5. Скуо Вали (Съединени Щати)

Ски курортите в САЩ са много и разнообразни, така че е малко трудно да се категоризират. Някой от тях са най-добрите ски курорти в света, заради големия терен и инфраструктура, детски съоръжения и ресторанти.

Скуо Вали се намира до езерото Тахо в Калифорния. Там се повеждат Олимпийски игри, през 1960 г., което е повратна точка за развитието му. Този курорт е подходящ за екстремно спускане, заради 6-те върха, на които е разположен. Относно храната, има над 50 ресторанта само в долината и още толкова по пистите. Опитайте традиционния за този район сандвич с 6 вида сирена, придружен с топла супа. Като цяло повечето ресторанти са в калифорнийски стил, но голяма част от тях предлагат японска храна. Интересното в този курорт е, че много рядко може да засечете човек да пие чай, а всеки втори е с бира в ръка, на пук на студеното време.

Как да съчетаем умело съчетаване на храните с правилната напитка

Отдавна храненето е еволюирал процес, който изисква спазването на определени норми. Дали някога сте се замисляли защо на зелена салата ...

6. Антон ам Арлберг (Европа)

Европейските и по-специално австрийските ски курорти са сред най-популярните за кулинарен туризъм и нощни забавления. Това е дестинацията, с която е трудно да си съперничиш, независимо, че Алпите предлагат страхотни условия и за други курорти. Австрийският „Антон ам Арлберг” е особено популярен сред експертните скиори, но е еднакво посещаван и от семейства, и от весели компании. „Яжте, пийте и се веселете”, спокойно може да се превърне в мото за този курорт. Всички улички са облицовани с барове, а вечерите се характеризират с еуфорични скиори и сноубордисти, завръщащи се от голям ден по склоновете. Тук не може да запазите самообладание, когато става въпрос за пиене и вкусна храна. Предлагат се традиционни тиролски храни като най-популярен е виенският шницел. През деня се разходете из уличката на пекарите, които ще ви изкушават с традиционни тиролски сладкиши.

Източник: foodpanda.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия