Десет неща, които не трябва да правите по време на лятната си почивка

190089
Десет неща, които не трябва да правите по време на лятната си почивка
Снимка: Getty Images / Guliver

Въпреки че в България много-много не се усеща, лятото настъпва все повече. А когато говорим за лято, веднага се сещаме за почивка, екскурзия, пътуване – все хубави неща. Дори и при тези хубави моменти обаче трябва да сме наясно – не бива да предприемаме определени дейности, ако не искаме почивката ни да се превърне в мъчение. Представяме ви топ 10 на CNN на дейностите, които обезателно да избягваме при пътуване

10. Да подценим ада, наречен летище „Хийтроу”

10 най-достъпни дестинации, които да посетиш през 2014г. (Част 2)

Лисабон, Португалия Лисабон е едно от най-евтините решения за почивката ви. Разположен на няколко хълма, градът запленява с комбинация...

Говорейки за Лондон е лесно да подценим няколко хиляди мили блъсканица, през която трябва да минем, както и куп проверки заради повишения риск от терористично нападение – поне така казват. Да отидете на „Хийтроу” по-малко от два часа преди полет, особено международен, е не просто риск, ами 100% гаранция, че ще изтървете самолета си.

9. Да не обмените пари във валутата на страната, в която отидете

Това може да стане и на летището, макар че според стара народна мъдрост там разликата в курса е по-висока. Да, донякъде е така, но рискува ли си да се шляете в голям град, за да търсите най-изгодния курс, особено ако говорим за чужбина, където не познавате „терена” и рискувате да станете жертва на някоя измама?

8. Да се опитвате твърде настойчиво да се пазарите

Да, в някои държави това е вид култура, но все пак – заслужава ли си да спорите с някой местен за, да речем, 50 цента от хубавия шал с разкошни цветни краски, на който жена ви ще се зарадва?

10 най-достъпни дестинации, които да посетиш през 2014-та (Част 1)

Ако обичате да пътувате, но не и да харчите всичките си спестявания за това, винаги може да откриете много красиви и евтини места за от...

7. Да си мислите, че знаете кога е перфектният момент да резервирате самолетен билет

Много хора считат, че знаят всичко, но дали е така? Според проучване на Kayak оптималното време за резервация е между 34 и 21 дни преди съответния полет – международен или вътрешен. Според CheapAir.com обаче най-добрите и ниски оферти за полети.

6. Да не затворите хубаво капачката на шампоана

Или пък на всички такива „необходими” течности. Защото можете да си представите какво ще представлява куфара ви след това, нали?

5. Да вземете градския транспорт

Обама изпраща Мишел на Хаваите - подарък за рождения й ден

Барак Обама подари на своята съпруга Мишел възможността сама да почине със своите приятели на Хавайските острови, където неотдавна семе...

Да чакате за микробуса или малкия рейс, в който жегата изглежда на висотите на „Ад” на Данте? Да обиколите целия град в такива условия, докато стигнете до хотела си? Не се стискайте за 20 долара и си вземете такси.

4. Да вярвате на надписите „близо до центъра”

Това са твърденията с много широка база на интерпретация. Дали е едно и също „близо до центъра” в милионен град или в градче с постоянно население от 1000 души?

3. Да не проверите плана на мобилния си телефон, преди да отидете в чужбина

Мама, татко, бате, баба, дядо – всички искат да са уверени, че сте добре, докато сте зад граница – там, далеч, в страшната чужбина. Така че трябва да се обаждате – няма как. Затова по-добре вижте каква е най-изгодната тарифа, за да не се окаже почивката ви по-евтина, отколкото сметката ви за мобилния телефон.

Посрещане на новата 2014 година в чужбина - гарантирано с емоции!

Новата 2014-та година наближава все повече и много наши сънародници планират да я отпразнуват на екскурзия в чужбина. Сред най-желаните...

2. Да не купите веднага нещо, което харесвате

Ще разгледам още малко. Ще обиколя до съседното магазинче, може да е по-евтино. Да, добри предположения. Само че замисляли ли сте се, че в съседното магазинче може и да го няма точно този сувенир, а когато се върнете там, където сте го видели, да се окаже, че някой ви е изпреварил? А и къде е гаранцията, че ще е много по-евтино на друго място, а не с 10 цента например?

1. Да вземете твърде много багаж

Когато сте си вкъщи, при големия и хубав гардероб, можете да сте придирчиви и да съблюдавате неща като модни тенденции. Когато сте на път и имате само две ръце за багаж или само една кола, добре е да помислите колко можете да сложите в нея. И озаптете жена си, че тя ще плаща сметката ви за сецнат кръст, ако и се иска да вземе „още само онези чудесни десет чифта сандалки, които ще й стоят най-добре точно в средата на ваканцията”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия