6 добри причини да пътуваш с фотографи

28431
6 добри причини да пътуваш с фотографи

Фотографите са щури хора, както повечето от вас може би знаят. Те са типичните  "арт-кукувици", с които е истинско приключение да пътуваш. С тях можеш да се изгубиш на някой чуден остров, но накрая винаги ще се намериш и то ще намериш една по-красива и обогатена твоя версия. С тях е страшно забавно да пътуваш. Шегите и закачките не спират. Но наред със забавленията от тези хора можеш да научиш толкова много неща за светлината, композицията, фотографията, изкуството, местата по света, релефа на земята, влагата на въздуха и особеностите на живота, че дните прекарани с тях ти се струват като най-хубавото нещо, което ти се е случвало, ever.

Вижте пейзажи от Земята и Луната на специална фотоизложба

"Пейзажи от Земята и Луната" е името на нова фотографска изложба събрала в себе си фотографии на почти напълно непознати за нас кътчета...

Това беше и причината ние от Great Photo Art да започнем да се занимаваме с фотографски пътуванията преди около 3 години. Организирахме десетки пътувания с фотографи в България, Гърция, Турция, Куба, Испания, Италия и Швейцария. Пътувахме с фотографи два пъти до един от най-красивите острови – Санторини, а последната ни перла е островът на лунните пейзажи Лансароте. До който, между другото, правим още едно фотографско пътуване от 3 до 9 ноември тази година. Всички фото ентусиасти са добре дошли! Повече информация за фото пътуването до Лансароте и начините за участие в него можете да намерите на нашия сайт.

А ние нека продължим с добрите причини да пътуваш с фотографи:

1. Забавлението е повече от гарантирано.

Фотографите са хора, за които смехът е като портерт при перфектна светлина – екстаз. Затова по време на фотографските пътувания усмивките не слизат от лицата на хората.

Български фотографи заснеха лунни пейзажи

Група български фотографи заснеха уникални лунни пейзажи. В продължение на 6 дни нашите фотографите снимаха неповторимата природа на ка...

2. Придобиват се много нови знания и умения по фотография. Tailor-made masterclass

Всяко фотографско пътуване е съпътствано от лекции и практически упражнения на терен с професионални фотографи. И както казахме по-горе, фотографите са цяла вселена от знания за светлина, композиция, техника, изкуство, живот... Със сигурност от едно фотографско пътуване човек се прибира вкъщи обогатен със стотици нови знания. Освен това знанията не се натрапват. Всеки получава толкова колкото иска. Пита каквото го интересува и получава персоналното внимание на професионалиста. Някои препочитат да снимат на посоки, други искат критика от професионалиста... всичко е индивидуално и позволено.

 

3. Маршрутите са фотографски

Вера Гоцева за Actualno.com: Силен е този кадър, който вълнува без замисляне

Вдъхновени от книгата „Музеят на необикновените неща”, ИК "Кръгозор" организират фотоконкурс на тема "Необикновеното в обик...

Не всяко място е подходящо за фотографско пътуване. Необходимо е да има определени условия. Затова мястото, където ще отидете с фотографите със сигурност ще е необикновено красиво, фотогенично и определено НЕтуристическо. Няма да има тълпи от хора. Ще се движите по собствена програма. Никой няма да ви кара да бързате и да препускате. Времето ще бъде ваше. Ще можете да отидете до определени места в подходящото за снимки време – изгрев или залез, а по време на големия пек ще можете да си почивате.

4. Потапяне в местната култура

Пътуването с фотографи дава възможност по-пълноценно потапяне в местната култура. Особено при снимането на хора, сливането с местните е много важно. Ето защо фотографското пътуване позволява именно това духовно и емоционално потапяне в местната култура.

Canon кани българските фотографи в конкурса "Снимка на годината - България"

Canon Bulgaria кани българските фотографи да участват в конкурса „Снимка на годината - България 2014“. В конкурса могат да ...

5. Гъвкава програма

Строгата програма при фотографските пътувания е само препоръчителна. Тя винаги може да се променя в движение, когато изникне нещо интересно за снимане. Нищо не е задължително и нищо не изисква бързане. Можете „да се суетите“ около снимката си колкото пожелаете. В крайна сметка целта на пътуването, оправдава средстната, а именно да се върнете със спиращи дъха снимки.

 

6. В компанията на хора с еднакви интереси

Рискът да се чувствате като извънземен сред себеподобни е сведен до мининум. Именно в това е магията на фотографските пътувания. Всички участници споделят една и съща страст – фотографията. Следователно възможността да създадете нови приятелства със себеподобни, хора като вас, които ви разбират и подкрепят, е голяма. С всеки ще си "намерите приказката".

„Портрет на Коняк” или пътуване в миналото

На 03.02.2015 в галерия за фотография SYNTHESIS беше открита изложбата на Петя Чавдарова и Георги Вълчев „Портрет на Коняк”...

 

7. Лично, луксозно пътуване...

Упс, май казахме само 6 причини. Е, има още много, но може би следващия път. И тези са достатъчно силни и добри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com